Összetevők - 1000 mg-ban

Layer-75

Az A-vitamin részt vesz a megfelelő vasanyagcserében, hozzájárul a bőr és a látás normál állapotának fenntartásához, illetve az immunrendszer megfelelő működéséhez. Segíti a szív, a tüdők, a vese és más belső szervek normál működését. Zsírban oldódó, létfontosságú vitamin, melynek felszívódását elősegítik a zsírok és olajok, bizonyos gyógyszerek viszont gátolják.

A B1-vitamin az elfogyasztott táplálékot segít energiává alakítani. Fontos szerepe van a sejtek növekedésében, fejlődésében és működésében.

Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához és a szív megfelelő működéséhez. A megfelelő B1-vitaminszintnek az izmok erősségének fenntartásában is jelentősége van.

A B2-vitamin, más néven riboflavin segít a sejtek növekedésében, fejlődésében és működésében. Fontos szerepe van az elfogyasztott táplálék energiává alakításában.

Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a vörösvérsejtek normál állapotának fenntartásához, a normál vasanyagcseréhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez is.

Szükséges a B3- és a B6-vitamin hasznosulásához, felszívódását a C-vitamin segíti. Ezért a Complex vitaminba mind a B3-, mind a B6-, mind pedig a C-vitamint beletettük.

A B3-vitamin, más néven niacin az elfogyasztott táplálékot segít energiává alakítani. Fontos szerepe van a sejtek fejlődésében és működésében.

Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, így pozitívan befolyásolja a koleszterinszintet is. Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez is.

A pantoténsav segít az elfogyasztott táplálék energiává alakításában. Több területen is fontos szerepe van a szervezetben, különösen a zsírok felépítésében és lebontásában.

Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul a normál mentális teljesítményhez, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a szteroidhormonok, a D-vitamin és egyes ingerületátvivő anyagok normál szintézisében és anyagcseréjében is.

A B6-vitamin vagy piridoxin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához és a vörösvérsejt képződéshez, az immunrendszer normál működéséhez, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

A vitaminok közül a piridoxin felelős a jó hangulatért, valamint bizonyos anyagok, mint a melatonin, szerotonin és a noradrenalin termelésével elősegíti az alvást.

A cianokobalaminnak is nevezett B12-vitamin segít az idegeket és a vérben található sejteket egészségesen tartani, valamint részt vesz a sejtekben megtalálható örökítőanyag, a DNS képzésében. Fontos szerepe van a krónikus fáradtságot és gyengeséget okozó, a köznyelvben vérszegénységnek nevezett megaloblasztos anémia megelőzésében.

Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához és a vörösvérsejt-képződéshez, az immunrendszer normál működéséhez, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

A biotin a következő élettani folyamatokban játszik fontos szerepet. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez. Részt vesz a makro­tápanyagok normál anyag­cseréjében. Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenn­tartásához. Hozzájárul a szőrzet normál állapotának fenntar­tásához. Hozzájárul a nyálka­hártyák normál állapotának fenntartásához.

A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, valamint a megfelelő kollagénképződésen keresztül a bőr, a csontozat, a fogak és a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához. A más néven aszkorbinsavnak is nevezett vitamin ezen felül fokozza a vas felszívódását és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához és az idegrendszer normál működéséhez, illetve a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.

A cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében és a sav-bázis egyensúly fenntartásában, hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védekezéséhez. Részt vesz a szőrzet egészségének fenntartásában, valamint a zsírsavak és makrotápanyagok normál anyagcseréjében és szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás folyamatában.

A D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, valamint az egészséges izomfunkció és csontozat fenntartásához. Segíti a vér normál kalciumszintjének fenntartását és a kalcium, valamint a foszfor normál felszívódását, hasznosulását. Ezzel segít megakadályozni a csontritkulást, azaz a csontok lágyulását és törékenyebbé válását okozó állapotot. Szüksége van rá a testet mozgató izmoknak és az agy és test közötti üzeneteket szállító idegeknek is.

Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez azáltal, hogy megköti és semlegesíti a káros szabadgyököket, így segíthet megelőzni a genetikai szintű sejtkárosodást.

A szervezetben antioxidánsként viselkedik, vagyis védi a sejteket a testben keletkező szabadgyökök károsító hatásától. Szabadgyökök képződnek betegségek, sérülések, stresszhelyzetek következményeként.

Az E-vitamin serkentheti az immunrendszer működését. A szervezet sejtjei ráadásul ezt a vitamint használják az egymás közti kommunikáció és több fontos tevékenységük során is. Szerepe van az erek tágításában és a vérlemezkék összetapadásának gátlásában.

A folsav, vagyis a B9-vitamin vízben oldódik, rendkívül fontos szerepe van az örökítőanyagok, a DNS és az RNS előállításában.

A folsav a vörösvérsejtek előállításában, a sejtosztódás támogatásában is szerepet játszik. A folsavnak nagy szerepe van az agy egészségének megőrzésében.

A glükozamin a porcszövet természetes alkotóeleme, alkalmazása elsősorban porckopás esetén és idősebb kutyusoknál ajánlott, mivel jótékony hatásával segítheti az ízületi sérülések gyógyulását, az ízületek szerkezetének fenntartását. Az ízületek védelmén kívül a glükozamin – mely a tápanyagok között az aminocukrok kategóriájába sorolható – segítséget nyújthat bőr hidratáltságának megőrzésében, továbbá a sebgyógyulás hatékonyságának fokozásában.

A kalcium – mely a szervezetben legnagyobb százalékban megtalálható ásványi anyag – fontos szereppel bír az egészséges csontképzésben, valamint az izmok, az idegrendszer egészségének és a véralvadás normál működésének megőrzésében.

A Kolinnak jelentős szerepe van a szervezet emésztésében. Foszfátidilkolin alakban a sejtmembrán ill. sejthártya része. Úgy is ismeretes mint a vízben oldódó B4-vitamin.
A kolin hozzájárul a homocisztein emésztéséhez – az aminosavak metabolizmusánál keletkezett termék. A kolin hozzájárul a zsír emésztéséhez és szerepe van a májműködésben, ahonnan a szervezet különböző részeibe való zsírsav (triglicerid) szállításáért felelős.

A magnézium hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, valamint az elektrolit-egyensúly fenntartásához. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban és szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben. Hozzájárul továbbá a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a normál izomműködéshez és az idegrendszer megfelelő működéséhez. Részt vesz a vércukorszint és a vérnyomás szabályozásában, valamint a fehérjék, a csontok és a sejtekben található örökítőanyag, a DNS előállításában.

A magnézium a szervezetben több, mint 300 olyan enzim működéséhez szükséges, melyek a sejtek energiatermelő folyamatait katalizálják.

Az ásványi anyag segíti a C-vitamin hasznosulását, magának a magnéziumnak a felszívódását pedig a B6-vitamin segíti.

A Q10 koenzim a szervezet számára nélkülözhetetlen antioxidáns, immunrendszer erősítő. A Q10 koenzim irányítja a sejtek és így az egész szervezet energiával való ellátását. Fokozza a véráramlást, a nitrogén-oxid szintet és védi az ereket. A Q10 pótlása kifejezetten fontos az idősödő kutyusoknak.

Az egészség szempontjából alapvető nyomelem. A szervezet egyik legfontosabb antioxidáns enzimjének, réz-cink szuperoxid-diszmutáz (SOD) alkotóeleme.

A réz fontos szerepet játszik az érfal, bőr, ízületi kötőszövet rugalmasságának fenntartásában és regenerálódásában. Klasszikus szív- és érrendszervédő nyomelem.

A vas kiemelkedően fontos szerepet játszik életműködés fenntartásában, hiszen a szervezet vas nélkül képtelen lenne eljuttatni az oxigént a sejtekhez. A megfelelő mennyiségű vas nélkülözhetetlen a bioritmus megfelelő működéséhez.

almarost, inulin, sütőtök por, kurkuma
Layer-761

Az egészséges szőr és az immunrendszer támogatására.

Kálium, réz és cinktartalmának, vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhetően sokkal dúsabb, fénylő szőrzetet eredményez. Ezenkívül az immunrendszer működését is támogatja.

A biotin a következő élettani folyamatokban játszik fontos szerepet. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez. Részt vesz a makro­tápanyagok normál anyag­cseréjében. Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenn­tartásához. Hozzájárul a szőrzet normál állapotának fenntar­tásához. Hozzájárul a nyálka­hártyák normál állapotának fenntartásához.

A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, valamint a megfelelő kollagénképződésen keresztül a bőr, a csontozat, a fogak és a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához. A más néven aszkorbinsavnak is nevezett vitamin ezen felül fokozza a vas felszívódását és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához és az idegrendszer normál működéséhez, illetve a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.

A cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében és a sav-bázis egyensúly fenntartásában, hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védekezéséhez. Részt vesz a szőrzet egészségének fenntartásában, valamint a zsírsavak és makrotápanyagok normál anyagcseréjében és szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás folyamatában.

Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez azáltal, hogy megköti és semlegesíti a káros szabadgyököket, így segíthet megelőzni a genetikai szintű sejtkárosodást.

A szervezetben antioxidánsként viselkedik, vagyis védi a sejteket a testben keletkező szabadgyökök károsító hatásától. Szabadgyökök képződnek betegségek, sérülések, stresszhelyzetek következményeként.

Az E-vitamin serkentheti az immunrendszer működését. A szervezet sejtjei ráadásul ezt a vitamint használják az egymás közti kommunikáció és több fontos tevékenységük során is. Szerepe van az erek tágításában és a vérlemezkék összetapadásának gátlásában.

Az omega-3 fogyasztása fiatal és idősebb korú kutyusok számára is jótékony egészségügyi hatásokkal járhat, mivel a legtöbb tápban ezen esszenciális zsírsavak kevésbé megtalálhatók. Az EPA (Eikozapentaénsav) és a DHA (Dokozahexaénsav) többszörösen telítetlen zsírsavakat a szervezet nem tudja magának előállítani, így teljes mértékben a külső bevitelre hagyatkozik. A halolaj lassítja az öregedési folyamatokat, hozzájárul az egészséges szív-, és érrendszerhez, a teljesítmény, és az agyi funkciók fokozásához. Segíthet megőrizni a sejtek stabilitását, csökkentheti a bőrbetegségek tüneteit.

Hozzájárulnak a koleszterinszint csökkentéséhez, a megfelelő szív- és agyműködéshez, ezen kívül tisztítják az ereket és erősítik az immunrendszert. Az EPA/DHA zsírsavak (melyek az omega-3 zsírsavak részét képezik) csökkenti a magas vérnyomást, a trombózis veszélyét enyhíti, valamint jótékony hatással bír a szem öregedéssel járó degenerációjának leküzdésében.

almarost, áfonya por, cékla színezék,
Layer-77

A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, valamint a megfelelő kollagénképződésen keresztül a bőr, a csontozat, a fogak és a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához. A más néven aszkorbinsavnak is nevezett vitamin ezen felül fokozza a vas felszívódását és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához és az idegrendszer normál működéséhez, illetve a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.

Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez azáltal, hogy megköti és semlegesíti a káros szabadgyököket, így segíthet megelőzni a genetikai szintű sejtkárosodást.

A szervezetben antioxidánsként viselkedik, vagyis védi a sejteket a testben keletkező szabadgyökök károsító hatásától. Szabadgyökök képződnek betegségek, sérülések, stresszhelyzetek következményeként.

Az E-vitamin serkentheti az immunrendszer működését. A szervezet sejtjei ráadásul ezt a vitamint használják az egymás közti kommunikáció és több fontos tevékenységük során is. Szerepe van az erek tágításában és a vérlemezkék összetapadásának gátlásában.

A glükozamin a porcszövet természetes alkotóeleme, alkalmazása elsősorban porckopás esetén és idősebb kutyusoknál ajánlott, mivel jótékony hatásával segítheti az ízületi sérülések gyógyulását, az ízületek szerkezetének fenntartását. Az ízületek védelmén kívül a glükozamin – mely a tápanyagok között az aminocukrok kategóriájába sorolható – segítséget nyújthat bőr hidratáltságának megőrzésében, továbbá a sebgyógyulás hatékonyságának fokozásában.

A Glükózamin + MSM + Kondroitin-szulfát három összetevő kombinációja, melyek népszerű elemei az ízületvédőknek. A glükózamin szükséges anyag a porcképződéshez – a proteoglikánhoz és a glikózaminoglikánhoz. Az MSM (metil-szulfonil-metán) egy szerves, kénből összetevődő anyag: a kén hozzájárul az élőlényekben létrejövő keratin és kollagén szintéziséhez. A kondroitin-szulfát a kondroitin leghatékonyabb formája, amely megtalálható a porcokban.

Nagymértékben hozzájárul az ízületek, inak, porcok egészségéhez.

Stimulálja a kutyák porcképződését, javítja a sporttraumák, balesetek, műtétek utáni regenerációt, növeli az ízületek terhelhetőségét.

almarost, sárgarépapor, kurkuma
Bezár
Bejelentkezés
Bezár
Kosár (0)

Nincsenek termékek a kosárban. Nincsenek termékek a kosárban.